Ingetrokken tepels, wat nu?
Tepels spelen een belangrijke rol in het beeld van je lichaam. Je wilt natuurlijk dat je tepels mooi uit steken, maar dit kan soms niet het geval zijn. Voor vrouwen kan dit vervelend zijn, maar ook voor mannen is dit niet fijn en kan het zorgen voor emotionele problemen. Ingetrokken tepels komen steeds vaker voor en de meeste mensen vinden dit vervelend. Dit kan meestal verholpen worden door middel van een kleine operatieve ingreep. Een tepelcorrectie duurt vaak niet langer dan 60 minuten. Daarnaast maakt de chirurg vaak gebruik van een lokale verdoving en kun je naar de ingreep direct naar huis. Maar hoe werkt de ingreep precies? In dit artikel vertellen we alles over ingetrokken tepels, zodat je precies weet hoe het in elkaar steekt.
Twee verschillende types ingetrokken tepels
Er bestaan twee verschillende types ingetrokken tepels een van deze types is normaal gevormd. Zo kunnen ze soms naar binnen trekken en soms juist naar buiten. De chirurg kan dit voorkomen door een ringetje onder de huid te plaatsen. Dit is een snelle ingreep en vaak krijg je hierdoor ook geen litteken. Ook voor vrouwen die borstvoeding willen geven, is dit de ideale oplossing en blijven de melkgangetjes intact. Het tweede type is anders en is vooral een slecht aangelegde tepel. Deze ingetrokken tepels zijn moeilijker om te behandelen. De chirurg maakt hierbij een incisie in de tepel om de melkgangetjes los te krijgen. Op deze manier zorgt de chirurg ervoor dat de melkgangetjes niet naar binnen kunnen trekken. Borstvoeding is op deze manier soms niet meer mogelijk, hier moet je als vrouw goed over nadenken.
Het gemiddelde tepelhof is 5 cm groot en kan eenvoudig gecorrigeerd worden door de chirurg. Een grote tepelhof gaat vaak samen met doorgezakte borsten en soms kan er direct ook een borstlift, of borstverkleining gedaan worden. Kijk dus goed met de kliniek wat er mogelijk is, zodat je je weer goed kunt voelen.
Herstellen
Heb je een ingreep laten uitvoeren voor je ingetrokken tepels? Dan is het heel belangrijk dat je na de ingreep goed hersteld. Bij een plaatselijke verdoving mag je vaak na een half uur uitrusten in de kliniek naar huis. Bij een volledige narcose is dit niet het geval en moet je goedkeuring krijgen van de chirurg. Het herstel duurt maximaal 21 dagen en de huid zal wat strak aanvoelen om je tepel heen. Soms kun je zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen bij je tepel, maar is dit volkomen normaal. Je tepel voelt ook gevoelig aan en soms is het daarom verstandig om pijnstillers te nemen.
Zoek naar de juiste kliniek
Veel mensen met ingetrokken tepels zoeken naar een goedkope oplossing. Vaak zoeken ze een kliniek die voor een goedkope prijs de tepels corrigeert. Pas op, want je moet niet alleen kijken naar de prijs, maar vooral kijken naar de kwaliteit. Vaak kun je op de website van de kliniek kijken naar voor- en na foto’s van vorige cliënten. Neem bij interesse bijvoorbeeld een kijkje op www.abc-clinic.nl. Op deze manier zie je precies wat de resultaten van andere mensen zijn. Vraag eventueel bij diverse klinieken een offerte aan, zodat je precies weet wat de kosten zijn.