Nagelstudio Prisma

De Mooiste Nagels bij Nagelstudio Prisma

Masseren met massage cups

inklapbare massagetafel

Wanneer je in een massagesalon bent verwacht je natuurlijk dat je wordt gemasseerd. Dit is tenslotte wat een massagesalon doen, maar er zijn verschillende soorten massages. Zo heb je de vorm van masseren dat de therapeut met zijn handen en armen al je spieren losmaakt zodat je je weer helemaal herboren voelt wanneer je weg gaat, maar je hebt ook andere vormen van massages. Zo heb je ook cupping. Hier maken ze gebruik van massage cups die ze op je huid plaatsen. Dit is goed voor je lichaam en verhoogt de bloedcirculatie in het gebied waar de cup is geplaatst.

inklapbare massagetafel

Geschiedenis van cupping

Cupping is een methode van masseren dat al lang geleden is ontstaan. De eerste keer dat dit is toegepast is al eeuwen geleden. Vroeger maakte de Egyptenaren en Grieken hier namelijk gebruik van. Later werd cupping ook bekend in china en daar dus veel gebruikt. Vroeger gebruikte de Egyptenaren en Grieken de massage cups niet perse als massage. Ze gebruikte het om bijvoorbeeld slangenbeten, koorts of andere pijnklachten te behandelen. Schijnbaar hielp dit vroeger want het werd veel gebruik en tot de dag van vandaag doen we het nog steeds, alleen niet meer om dezelfde redenen.

Hoe werkt cupping?

Met cupping worden er dus massage cups op je lichaam geplaatst. Wanneer de cups op je lichaam staan worden deze vacuüm gezogen. Vroeger deden ze dit door middel van vuur. De cup werd dan opgewarmd door een vlam in de cup te houden. Wanneer warme lucht weer afkoelt krimpt de klucht. Zet je dus een cup met warme lucht op een huid zal de lucht afkoelen en zal het dus vacuüm zuigen. Op deze manier werd vroeger dus gif verwijderd na een slangenbeet maar tegenwoordig gebruiken we het om ons huid er beter uit te laten zien en de bloedcirculatie in het gebied te verhogen.