Nagelstudio Prisma

De Mooiste Nagels bij Nagelstudio Prisma

Spiegeltje aan de wand

In veel Disney, Pixar en Dreamworks films komen prinsessen voor. Verhalen over prinsessen zijn al eeuwenoud, denk maar aan de sprookjes van Hans Christian Andersen. Als je denkt aan prinsessen, denk je ook aan spiegels. Niet alleen in de films zelf, maar ook producten op de markt beelden vaak prinsessen af in of rondom spiegels. Er zijn spiegels verkrijgbaar met een roze omlijsting. Vaak gaat hem om ovale spiegels die je kunt vasthouden, maar je hebt er ook staande ovale spiegels van. Kinderen zijn daar vaak dol op en kunnen hun fantasieverhalen tot leven brengen met zulke spiegels. Misschien doet het je wel herinneren aan vroeger, of aan je kinderen die hier vroeger graag mee speelden.

Spiegels in films

Misschien kun je je de scène uit Shrek wel herinneren waarin Lord Farquaad te zien krijgt wie er voor hem potentieel zijn om mee te trouwen. Uiteindelijk ziet hij Fiona in een ovale spiegel en daar wordt hij wel warm van, maar ook wil hij vaak van zijn eigen pratende spiegel weten wie het mooiste van het land is. Als de spiegel niet naar zijn zin antwoord dreigt hij om de spiegel kapot te gooien. Dit zijn iconische scènes waar de spiegel een grote rol in speelt en ook in andere sprookjes wordt er vaak gebruikgemaakt van spiegels, of weerspiegeling in water.

Spiegels en muziek

Niet alleen in films, maar ook in de muziek spelen spiegels een rol. Nummers zoals Mirror van Bruno Mars en Lil Wayne en Mirrors van Justin Timberlake zijn erg populair en hebben een mooie betekenis. Spiegels zijn dus voor vele artiesten, schrijvers en makers een grote inspiratiebron geweest. Ook zijn er gedichten te vinden op internet waarin de spiegel centraal staat. Spiegels hebben vaak een diepere betekenis voor mensen die ze graag op een artistieke of creatieve manier tot uiting willen brengen.