Nagelstudio Prisma

De Mooiste Nagels bij Nagelstudio Prisma

Wat betekent vegan gezichtsverzorging en vegan cosmetica?

Veganistische cosmetica verwijst naar producten die geen ingrediënten bevatten die zijn gemaakt van of zelfs maar gemaakt zijn van dierlijke materialen. Veganistisch is geen beschermde term en mag als zodanig worden gebruikt dat er ‘geen dierlijke ingrediënten’ zijn gebruikt, niet voor het testen en niet voor het vervaardigen van schoonheidsproducten.

De vraag naar vegan gezichtsverzorging zit in de lift nu steeds meer mensen kiezen voor een vegan leefstijl omwille van ecologische en ethische redenen maar ook om gezondheidsredenen.

Is natuurlijke en vegan cosmetica hetzelfde?

Veganistische en natuurlijke cosmetica worden vaak gelijkgesteld. Maar natuurlijke cosmetica betekent niet dat het een puur planten- of kruidenproduct is, want ook dit is een onbeschermde term. Een product kan natuurlijke cosmetica worden genoemd, zelfs als het dierlijke producten bevat (bijvoorbeeld melk / honing of de kleur karmijn). 100% veagn staat voor 100% natuurlijke ingrediënten, volledig zonder dierlijke ingrediënten of die geen duidelijke, verzorgende voordelen voor je huid hebben, zoals siliconen of parabenen.

Welke bijzonderheden of richtlijnen in detail van toepassing zijn, hangt af van de regels die de verschillende fabrikanten gebruiken om voor zichzelf te adverteren.

Waarom overstappen naar vegan gezichtsverzorging?

Het vraagt best wat moet om afstand je getrouwe merken en het is best ingewikkeld welk product nu vegan is of niet. Soms start de zoektocht vanuit gezondheidsredenen: je reageert allergisch of je vindt geen baat bij de reguliere verzorginslijnen.

Daarom geven we enkele tips:

  • Sta open voor nieuwe dingen : probeer vegan gezichtsverzorging gewoon eens uit en zet je scepsis opzij.
  • Let bij aankoop op de herkomst, ingrediënten en fabricage
  • Vegan is niet persé duurder, integendeel, en hun werking is even goed of zelfs beter
  • Praat met kenners :bezoek es vaker een natuurwinkel of bezoek forums gericht op mensen die een veganistische levenstijl leiden